Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

Consells per una Castanyada i Halloween més sostenibles

14/10/2022

S'acosta el 31 d'octubre, el dia que celebrem la castanyada i també Halloween. Tant si ets més un o de l'altre o t'agrada combinar ambdues tradicions, et convidem a llegir alguns consells per festejar d'una manera més sostenible.

1. CONSUMEIX PRODUCTES DE PROXIMITAT I DE TEMPORADA

Els aliments típics de la castanyada, són tots aliments de temporada: Les castanyes, el codonyat, el moscatell, els panellets... Els ingredients per preparar un àpat tradicional de tardor els trobaràs molt a prop teu.

També, les carabasses tallades, són una decoració de tardor molt popular per Halloween. Les carabasses no són només decoratives, sinó també comestibles. Aprofita la seva polpa per preparar una crema o un pastís de carabassa. Compra-les a un agricultor de la regió, si és possible, ecològiques.

Els productes de proximitat són molt més sostenibles, ja que consumeixen menys recursos naturals i combustible del transport.

2. DISFRESSES I DECORACIONS SOSTENIBLES

Per aquestes dates solem generar més residus. Les disfresses de Halloween moltes vegades fan servir una sola vegada, i estan fabricades amb plàstics i fibres sintètiques. Les decoracions, molts cops de plàstic, acostumen a acabar a les escombraries una vegada acabada la celebració.

Utilitzar roba que ja no fem servir i materials reciclats per preparar-nos una disfressa, és una forma original i divertida d'evitar molts residus. Les decoracions les podem fer amb papers i cartons reciclats i amb elements de tardor que ens podem trobar, com per exemple fulles seques caigudes dels arbres.


3. FES SERVIR VAIXELLA REUTILITZABLE

Tant si ho celebres amb família o amics, a casa o a la feina, fes que aquesta trobada sigui sostenible. Evita fer servir gots i plants d'un sol ús, i opta per vaixella reutilitzable.

Una opció és fer servir gots de plàstic reutilitzables personalitzats amb la temàtica de la festa  per utilitzar-los any rere any, o uns gots genèrics que serveixin per a altres esdeveniments.Bona castanyada i feliç Halloween!

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.