Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

Dia Mundial dels Oceans

08/06/2022
Avui és 8 de juny, Dia Mundial dels Oceans, un dia que ens ajuda no només en apreciar els nostres oceans però també aprendre a cuidar d'ells i educar-nos sobre el seu estat actual a causa de la contaminació.

El 2020, vam produir 900% més plàstic que a l'any 1980, fent que avui en dia hi hagui 50-75 trilions de peces de plàstic en els nostres oceans, degut a la producció global de 400 milions de tones de residus de plàstic anualment, el 50% són plàstics d'un sol ús, mentrestant només el 10% dels productes de plàstic produïts es reciclen.

Cada minut la quantitat d'un camió d'escombraries ple de plàstic contamina l'oceà, això globalment és igual a 8 milions de peces de plàstic que entren a l'oceà diàriament.

La contaminació dels oceans resulta en animals morint de fam o de la ruptura d'algun òrgan causat pels plàstics, es calcula que el 2050 hi haurà més plàstic que peixos als oceans. Aproximadament 70% de l'oxigen al planeta és produït per éssers vius marins, que estan a risc a causa de la contaminació que els bloqueja l'accés a la llum solar.

S'estima que els humans consumim uns 18 kg de plàstic allarg de la nostra vida, ja que els microplàstics es poden trobar en animals, sal, aigua de l'aixeta, etc.

Als estats units, 93% de persones testades majors de 6 anys d'edat, varen donar positiu a la presència de BPA, un tipus de plàstic.

Els petits canvis de 7,7 bilions de persones poden generar grans diferències, simplement l'ús de productes eco-friendly reutilitzables, beure aigua de l'aixeta en comptes de comprar begudes embotellades, fent servir així les teves pròpies ampolles o gots reutilitzables per reduir la producció de productes d'un sol ús.

Ajuda els oceans amb els productes reutilitzables que pots trobar en la nostre web: www.shopecofestes.com

Imatges: Naja Bertolt Jensen, Nicolas Weldingh

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.