Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

La Festa Major de Gràcia, un model sostenible

18/08/2022

La Festa Major de Gràcia recupera el format habitual de les seves festes, renovant el seu Compromís amb la sostenibilitat tornant a apostar pel sistema de retorn del got reutilitzable. Com en les anteriors edicions, la Fundació Festa Major de Gràcia, juntament amb San Miguel i Ecofestes, apliquen el sistema de gestió integral dels #gotsreutilitzables a tots els carrers i espais del barri durant la Festa Major.

El sistema de retorn del got reutilitzable a Gràcia es va implementar a l'edició del 2017, coincidint amb la celebració del bicentenari de la festa, posant en pràctica un sistema basat en l'economia circular, on la reducció i la reutilització són els principis clau: Els gots retornats a les barres de cada edició, es guarden per ser posats en circulació a la propera celebració de les festes. D'aquesta manera s'augmenta la vida útil dels gots, evitant cada any una part de la fabricació de gots nous. Gràcies a la conscienciació ambiental dels participants de les festes, el sistema de retorn s'ha anat consolidant any rere any.

L'ús del got reutilitzable, ha produït un estalvi aproximat de 7.232 kg residus plàstics entre les edicions de 2017. 2018 i 2019 segons càlculs d'Ecofestes. La desaparició del residu del got d'un sol ús evita l'acumulació excessiva de plàstics en papereres, contenidors i, sobretot, al terra de carrers i places. Aquest sistema suposa també una àmplia reducció de les despeses de neteja, alhora que millora la imatge percebuda dels espais i la seguretat d'aquests.

Ecofestes realitza la gestió integral del got de plàstic reutilitzable que compren des de la fabricació dels gots, fins el rentat i l'emmagatzematge un cop finalitzades les festes. Un equip d'Ecofestes vetlla pel bon funcionament i rendiment dels gots i s'encarreguen de l'entrega i recollida dels vasos durant les festes, i la sala de rentat de l'empresa està a la disposició de la Festa Major de Gràcia.

Quan finalitzin les festes, tot el got recuperat, net i brut, es retornarà a les instal·lacions d'Ecofestes per ser rentat i empaquetat de nou, a l'espera de pròximes edicions o noves activitats.

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.