Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

Posa el #GotReutilitzable als teus esdeveniments: Segur, net i sostenible

11/06/2020

El got reutilitzable de plàstic permet generar esdeveniments més sostenibles. Amb un bon ús del got reutilitzable podem reduir fins al 80% les deixalles produïdes en un esdeveniment, evitant així residus plàstics d'un sol ús. A més, aplicant el sistema de lloguer/retorn del got i el seu posterior rentat, es fa efectiva la reutilització dels gots. Amb cada nou cicle o nou ús d'aquest got, es disminuiran els costos ambientals que es deriven de la seva fabricació (plàstic per ús, CO2, etc.). Així doncs, com més usos li donem al got, més sostenible és el sistema.

Ecofestes fa efectiva la reutilització dels gots per mitjà del seu servei de rentat. La higienització i desinfecció d'utensilis d'ús alimentari per mitjà del rentat és una pràctica segura i que cal potenciar per tenir cura també del nostre medi ambient. En aquest sentit, el servei de rentat que ofereix Ecofestes compleix totes les normatives d'higienització d'envasos per a ús alimentari:
- El material se sotmet a remull amb desinfectant abans de cada rentada.
- El rentat i l’esbandit es realitza a una temperatura superior als 80º
- Tot seguit, els utensilis passen per l’assecat i encaixat de forma immediata.
- Realitzem controls de qualitat a cada rentada i controls microbiològic periòdicament.
- Implantació de procediment de neteja a les instal·lacions i bones pràctiques d’higiene del personal laboral.

La reutilització en l’actual estat d’alarma.

Amb l’actual estat d’alarma s’ha disparat el consum d’envasos d’un sol ús. De moment no hi ha una quantificació exacta de l’augment d’envasos d’un sol ús, però segons dades d’Ecoembes en el mes d’abril es va notar un increment del 15% de residus en el contenidor groc dels residus plàstics. Per altra banda, L'Alianza Residuo Cero, conformada per Amics de la Terra, Ecologistes en Acció, Greenpeace, Rezero, Retorna i Surfrider Foundation Europe, han denunciat que el sector petroquímic està pressionant a Brussel·les per rebaixar les mesures contemplades en la Directiva de Plàstics d'un Sol Ús. Una pressió que la Comissió Europea ja ha rebutjat i ha explicitat que les directives sobre els residus plàstics tiraran endavant. Tal com expressa l’Alianza Residuo Cero: «Els plàstics d'un sol ús en cap cas són una solució davant la crisi del coronavirus, sinó que estan intrínsecament relacionats amb la crisi ambiental i climàtica que viu la humanitat, causa de la situació sanitària actual.»

La reutilització: pràctica segura i recomanada

Aquest augment del consum dels envasos d'un sol ús en l'actual estat d'alarma ha vingut motivada, en part, pel miratge de seguretat que ens aporten els embolcalls i els envasos que utilitzem uns instants i seguidament els llancem. Molta gent creu que si només els utilitzem un sol cop, no hi haurà cap risc de contagi. Però fonts expertes no apunten el mateix, ja que en els moments àlgids de contagi es recomanava inclús rentar els embolcalls abans i després d'utilitzar-los. Això és deu als resultats d'algunes investigacions científiques com la publicada pel New England Journal of Medicine, van apuntar que el SARSCOV-2 roman actiu fins 72h sobre superfícies de plàstic en unes condicions ambientals determinades.

Davant d’això les autoritats sanitàries com l’ OMS o el Ministeri de Sanitat ens recomanen el rentat i la higienització amb aigua calenta i sabó d’utensilis com una pràctica segura i recomanable . De fet Greenpeace ens recorda que: «Els experts mèdics han explicat en múltiples ocasions que el sabó i l'aigua calenta són efectius per a acabar amb el coronavirus tant en envasos com en altres objectes. Per tant, mantenint aquests estàndards d'higiene i desinfecció, no hi ha motiu per a fomentar l'ús d'envasos i objectes d'un sol ús enfront dels reutilitzables.»

Així doncs, cal situar el rentat com una eina segura de prevenció del contagi i també com una peça clau per a la reutilització d’utensilis i embolcalls d’ús alimentari.

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.