Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

Jornada de portes obertes escolar a Ecofestes

14/11/2019

La #reutilització, l'economia circular, el sistema de retorn, el rentat o la #sostenibilitat, són alguns dels conceptes que han après els alumnes de tercer de CEIP Montserrat de Sant Salvador de Guardiola. Tot i que ja tenien la lliçó apresa fruit del treball de l’escola, avui han pogut conèixer de primera mà la reutilització amb els exemples del sistema de lloguer del #gotreutilitzable del Zoo de Barcelona i de diverses festes majors, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Ecofestes ha obsequiat a l’alumnat amb un got reutilitzable (el got de nadal #GotNoël) i una pinça #Clip-cup per a facilitar la reutilització i diferenciar el got del de la resta de la classe.

Des d’Ecofestes volem agrair la participació del CEIP Escola Montserrat a la jornada de portes obertes. 


Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2019

Del 16 al 24 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que enguany se centra en l’educació i la comunicació per a la prevenció de residus.

En el marc d'aquest eix temàtic, Ecofestes es suma a la proposta amb una jornada de portes obertes per l'alumnat del CEIP Montserrat de Sant Salvador de Guardiola. L'activitat s'ha dut a terme el 20 de novembre i alumnes d'aquesta escola han conegut de primera mà com funciona la reutilització d'envasos d'ús alimentari i la necessitat de la reutilització enfront de la cultura de l'un sol ús. L'activitat també inclou la visita a les instal·lacions d'Ecofestes.

L’educació i la comunicació són claus per conscienciar que el millor residu és aquell que no es genera. Hem d’educar i comunicar per mostrar l’impacte que tenen els residus mal gestionats al medi ambient. El planeta i els recursos són finits, hem de buscar maneres de produir i consumir de forma més sostenible, vers una economia circular, en equilibri amb el nostre entorn. I en aquest sentit, Ecofestes juga un paper important en la promoció de la reutilització en els àmbits de l’oci i lleure per tal que els esdeveniments siguin més sostenibles.

Ens dediquem a promocionar i gestionar el got i el plat reutilitzable en esdeveniments. No només volem reduir els envasos d’un sol ús, sinó que donem solucions per a poder fer efectiva la reutilització d’aquests envasos de la manera més fàcil i amb menor impacte ambiental. Seguint amb el nostre lema “El millor residu, és el que no és genera”, apostem pel sistema de lloguer que ens permet recuperar l’envàs utilitzat per així rentar-lo i posteriorment donar-li més usos.

Més informació:
http://www.arc.cat/agendaewwr/
https://www.ewwr.eu/ca

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.