Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

L’Ajuntament de Barcelona valora positivament la implantació progressiva del got retornable a les Festes Majors de la ciutat

27/11/2017
Durant l'estiu del 2017 es va iniciar la implantació del got reutilitzable a algunes festes Majors de la ciutat de Barcelona. El got s'aplicà amb el sistema complet a les Festes de Gràcia i Sants. Ho va fer també a les activitats de l'Avinguda Maria Cristina durant 3 dies de La Mercè. 

Tot i les particularitats de cada festa pel que fa a la utilització dels gots retornables, en tots els casos, l'Ajuntament assegura que ha tingut una bona acceptació tant per part dels organitzadors com per part dels usuaris. També afirma que: "La seva implantació no va representar cap trasbals i es va assumir en l'organització ordinària de les barres sense problemes". 

Aquesta iniciativa, promoguda des de les Fundacions de FM Gràcia, la F. d'Associacions i Comissions de Carrers de la Festa Major de Sants, San Miguel i ecofestes, s'emmarca en l'Estratègia Residu Zero municipal de l'Ajuntament de Barcelona i respon a una millora en les actuacions per generar menys residu. En les tres iniciatives fou ecofestes qui es va fer càrrec de la gestió integral dels #gots que va des de l'entrega a la recollida i rentat del got. D'aquesta manera facilitem la seva reutilització, i amb ella, millorem la sostenibilitat de l'esdeveniment com ho demostren els resultats obtinguts a Barcelona. 

Resultats que, amb tot, aquest estiu van fer que Barcelona aconseguís estalviar més de 210.000 gots d'un sol ús que equivalen aproximadament a 210 kg de residus d'envasos. I, a l'avinguda Maria Cristina, durant els 3 dies de concerts la xifra de residus recollits es va reduir un 66% respecte edicions anteriors.

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.