Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

L'Ajuntament de Palma implementa l'ús del got reutilitzable per a festes en espais públics

09/01/2019

L'Ajuntament de Palma, mitjançant l'empresa municipal EMAYA, oferirà un servei de préstec de gots a entitats, associacions, centres educatius i altres col·lectius per a les festes populars que es realitzin en espais públics. L'ajuntament ha adquirit 30.000 vasos reutilitzables d'Ecofestes del model ECO30, amb un disseny genèric per poder ser utilitzats en diferents esdeveniments.

Els gots seran estrenats a les celebracions de les properes festes de Sant Sebastià, d'aquest 18 de gener, on s'oferirà el got activament a tots els bars i entitats que sol·licitin llicència per muntar barra en la via pública. La implementació del servei podria suposar una reducció de més de 8 tones de residus de les 10 generades l'any passat en el transcurs d'aquestes festivitats.

Les associacions i entitats interessades en el servei podran contactar amb EMAYA i sol·licitar entre 100 i 500 vasos. El funcionament del servei de préstec dels gots és un sistema circular: el client deixa un dipòsit d'1 € durant l'ús del got i quan el retorni se li retornaràn els diners. Una vegada finalitzat l'esdeveniment les entitats retornràn els gots a EMAYA i tants euros com vasos no retornats. Així, el servei no suposa costos pels organitzadors ni per als usuaris. 

Aquest servei busca facilitar el compliment de l'ordenança Reguladora de l'Ús Cívic dels Espais Públics (ORUCEP), aprovada des del novembre del 2018, que estableix l'ús del got de plàstic reutilitzable o de materials biodegradables per les festes populars en espais públics de forma obligatòria. L'ordenança contempla sancions econòmiques en el cas de l'incompliment de les mesures aprovades.

Un dels objectius principals d'implementar l'ús del got reutilitzable en les festes populars és promoure bones pràctiques en l'àmbit de la prevenció de residus. Aquesta mesura es troba inclosa dins del Programa local de prevenció de residus a Palma, entre altres mesures i accions dirigides en aquesta direcció. S'estipula que l'ús dels gots reutilitzables podria arribar evitar el 80% dels residus que habitualment són generats en esdeveniments públics, així reduint l'impacte ambiental que provoquen els residus plàstics i els costos de la gestió de residus i neteja dels carrers.

Iniciatives com aquestes ens ajuden a caminar cap a la reutilització i la prevenció de residus, a aconseguir una reducció dels residus plàstics real i efectiva. Des d'Ecofestes valorem molt positivament que des dels Ajuntaments i l'Administració Pública s'aposti per promoure models més ecològics i basats en la reutilització.

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.