Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

Lectures per a un sant Jordi sostenible

21/04/2022
Com cada any us proposem algunes lectures que ens parlen de sostenibilitat, ecologisme i medi ambient per regalar el dia de Sant Jordi.

Bona Lectura!


1.El Llibre Blau de Nebo. Manon Steffan Ros, Edicions del Periscopi, octubre del 2021


El petit Siôn i la seva mare sobreviuen aïllats en un racó inhòspit del nord de Gal·les després d'una catàstrofe nuclear. Els dos comparteixen un diari on mostren com s'adapten a aquesta nova realitat, i on plasmen tot allò que no gosen dir-se. Amb una reflexió profunda i emotiva sobre els vincles amb la família i l'entorn, aquesta obra ha estat escollida com la millor de l'any a Gal·les. El Llibre Blau de Nebo s'endinsa en la importància de la memòria col·lectiva i qüestiona què fem amb la nostra identitat quan sembla que tot està perdut.


2. L'emergència climàtica a Catalunya: revolució o col·lapse. Santiago Vilanova. Editorial Grup 62, 2021

Un assaig divulgatiu i militant que apel·la a la consciència crítica del lector sobre un dels temes més importants del present i del futur, el canvi climàtic, centrat en l'estat de la qüestió a Catalunya. D'acord amb les dades dels sectors científics catalans i amb els símptomes actuals, Catalunya s'encamina cap al col·lapse ecològic.


3. Per què les dones salvaran el planeta. Diverses autores. Editorial Raig Verd, 2019

L'obra reuneix veus destacades dels moviments feministes i ecologistes internacionals per evidenciar que la igualtat de gènere és imprescindible per a l'acció climàtica. L'ecofeminisme és un dels punts de vista i instruments més interessants que ha generat l'ecologisme en les últimes dècades. El llibre, editat per Raig Verd, reclama que l'empoderament de les dones podria ajudar a salvar el planeta després d'anys de patriarcat, i d'un sistema polític, econòmic i industrial majoritàriament en mans dels homes.


4. L'antropocè: l'expansió del capitalisme global xoca amb la biosfera (2a edició revisada). Ramon Fernandez Duran. Editorial Virus

En els darrers anys, el terme «antropocè» ha estat objecte d'intensos debats al voltant del seu significat i de les seves implicacions històriques i polítiques. En alguns casos, s'ha assimilat la idea de destrucció del medi ambient per causes antropogèniques a una acusació contra una «humanitat» abstracta, ahistòrica i descontextualitzada, la mera existència de la qual seria condició sine qua non per a la crisi ecosocial que vivim.

Aquest treball de Ramón Fernández Durán escrit el 2011, i revisat per a aquesta reedició amb una actualització de dades a càrrec d'Adrián Almazán, és una de les síntesis més lúcides, rigoroses, intel·ligents i documentades respecte a les causes reals de l'espiral de destrucció planetària.


5. Canvi de Clima: Un assaig gràfic (i autobiogràfic) sobre el canvi climàtic. Philippe Squarzoni . Editorial Errata Naturae (2022)

Un assaig gràfic (i autobiogràfic) sobre el canvi climàtic Errata Naturae Editores, 2022. Com funciona realment el clima? Quina influència hi té l'activitat humana? Quines són les diferents situacions a què ens enfrontem tant individualment com col·lectivament? Quins llindars hem travessat ja i quins som a temps d'evitar?


6,La bossa o la vida. Salvador Lladó. Editorial Tigre de Paper, 2020

A 'La bossa o la vida', Salvador Lladó ens planteja d'una forma clara, didàctica i amena diferents perspectives de la crisi ecològica en la qual estem immersos. Des de la seva causa principal, la necessitat imperiosa de créixer del nostre sistema econòmic, passant pel seu principal símptoma, l'emergència climàtica, fins a desembocar en el ventall de propostes polítiques que neixen de la necessitat de posar fre a un ritme de producció i de destrucció de la natura sense precedents

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.