Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

¡Les guinguetes també apliquen el sistema de retorn del got!

30/08/2023

Durant la temporada d'estiu, les grans concentracions de persones i les activitats que es practiquen a la costa, les platges i el mar, creen residus que se sumen a la ingent quantitat d'escombraries que acaben al mar, formada per un 80% de plàstics, provocant el deteriorament de la qualitat de les aigües i l'hàbitat dels organismes marins.

Per aquests motius és de vital importància la conscienciació ecològica en aquests entorns perquè l'impacte ambiental sigui cada vegada més lleu, una de les millors mesures per evitar residus dels plàstics d'un sol ús a les platges, és l'ús dels gots reutilitzables, els quals cada vegada més entitats, comerços i ajuntaments opten per ells.

Com ara l'Ajuntament de Barcelona, que fa ús dels gots reutilitzables des del 2018 als "chiringuitos" de la platja, uns d'ells el BeGay, Bo Kaap, Bambú, Chambao, etc.

El got reutilitzable, amb disseny propi de cada local, funciona amb un dipòsit previ d'un euro. El got és retornable i, d'aquesta manera, es recupera el dipòsit inicial. Aquest sistema de lloguer, sense despesa final pel públic, aconsegueix dotar de valor al got per evitar el seu abandonament i així reduir l'impacte ecològic i les deixalles.

Podem trobar molts altres exemples a la costa ibèrica de "chiringuitos" que fan servir el sistema de retorn del got reutilitzable, com ara Mosquito Club (Malaga), Budha Candor (Càdiz), Chiringuitos del Sol (País Valencià), Santa Pura Club (Huelva), MOAI Beach Club (Mallorca), Xiringuito L'Esclat Creixell (Tarragona), Chiringuito Paripé (Gavá), Solé Rototom Reggae Beach (Castellón).

Amb el got reutilitzable s'evita el residu de plàstic d'un sol ús i es contribueix a reduir la petjada ecològica. La clau de la sostenibilitat del sistema és la reutilització del got i per fer-ho, Ecofestes ofereix a les guinguetes interessades, el servei d'higienització industrial del got reutilitzable per a poder donar molts més usos al got.

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.