Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

Un Clownia més sostenible en la seva cinquena edició amb #gotreutilitzable

03/07/2019

En aquesta edició hem estalviat més de 210Kg de plàstic d'un sol ús amb el got reutilitzable del Clownia. Un got que ja porta cinc rentats, ja que aquest festival utilitza el sistema de lloguer que permet reutilitzar els mateixos gots any rere any i així donar una volta més al cicle de vida del got.

Des de l'any 2015, Ecofestes aplica la gestió integral del got reutilitzable del Clownia. Una gestió que permet aplicar els valors de l'economia circular: el got no és un residu sinó un recurs que es reutlitza any rere any. Només es reemplacen els gots no retornats perquè sempre hi hagi el mateix nombre de gots disponibles. En aquest sentit, enguany es van reutilitzar de les passades edicions el 60,3% dels gots. Així i tot, la taxa de recuperació continua sent baixa, sobre el 15 i el 20%, en gran part per la diversitat d’espais del festival.

Ara, un cop passat el festival, la sala de rentat industrial d'Ecofestes està netejant tots els gots recuperats i després els encaixarà per futures edicions. Així doncs, any rere any, amb cada got recuperat i rentat, el Clownia aconsegueix el seu objectiu de ser més sostenible i reduir el seu impacte ambiental.

#Clownia2019 #FestivalSostenible #Reutilitza #EconomiaCircular

Destacats!

  • Què és l’economia circular?

    Què és l’economia circular?

    Actualment es parla molt sobre l’economia circular i algunes institucions com la Comunitat Europea ja han engegat paquets de mesures encaminades cap aquest model. Però de què es tracta? Quins canvis comporta?

  • La Cultura de l’un sol ús... Un model sostenible?

    La Cultura de l’un sol ús... Un model sostenible?

    Vivim en una societat de consum on el cicle de vida dels productes és cada cop més ràpid, més efímer, i on no és mira més enllà de les pròpies necessitats individuals i momentànies. Però fins quan podrem viure en aquest fals model?

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.