Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

Cinquè any de Gestió Integral del got reutilitzable

02/12/2019

La 24a edició del Mercat Medieval de Vic serà igual o més sostenible que les edicions passades gràcies a la implantació, per cinquè any consecutiu, de la Gestió Integral del got reutilitzable d’Ecofestes.

Amb l’ús del got reutilitzable, l’any 2018 es van evitar 540Kg de plàstic d’un sol ús. Aquests càlculs sorgeixen de multiplicar el nombre de gots utilitzats pels usos de cada got, que en aquest cas Ecofestes el situa a 1,7 usos per got de mitjana. A més, la taxa de Reutilització continua augmentant situant-se al 63,5% de retorn, 2,5% més respecte de l’any 2017.

Aquestes dades són possibles, gràcies a la bona acceptació del got reutilitzable en aquest esdeveniment i en la bona gestió del got reutilitzable. En aquest sentit, a partir del dia 5 de desembre, l’equip de festivals d’Ecofestes treballarà perquè hi hagi la millor logística del got reutilitzable al Mercat Medieval. Seran 84.000 gots de 33cl i 7.000 gots de 20cl, distribuïts en 39 punts (barres i parades), els que estaran disponibles per a cobrir tots els dies de Mercat. A més, s’instal·laran 4 màquines H2Go en diversos punts del Mercat per poder esbandir el got i fer més efectiva la reutilització dels gots.

Cal destacar que de tot l’estoc disponible per aquesta nova edició, només el 23,8% són de nova producció. Això vol dir que la gran majoria de gots acumulen diversos usos, són reutilitzats de les edicions passades.

Per cada edició, el got reutilitzable redueix la seva petjada de carboni amortitzant els seus costos ambientals i econòmics. En aquest sentit, destaquem els gots reutilitzables del Mercat Medieval de 2015, els quals acumularan cinc usos en aquest proper Mercat.

Del 6 al 8 de desembre es podran adquirir i retornar els gots reutilitzables a les barres dels diferents establiments i parades del mercat. Mitjançant el pagament d’una petita fiança, es podrà adquirir el got i després de reutilitzar-lo durant l’estada al mercat, es podrà retornar i recuperar la fiança inicial.

Així doncs, l'Ajuntament de Vic i Ecofestes continuaran treballant conjuntament per oferir un bon servei en aquesta 24ª edició del Mercat i fer-lo cada cop més sostenible.

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.