Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

La cervesa amb el got reutilitzable, si us plau!

25/01/2018
Cada cop veiem més gots reutilitzables en les diverses activitats d'oci com els concerts o festivals. Moltes marques cerveseres i distribuïdores de beguda estan canviant els gots d'un sol ús, pels gots reutilitzables. Alguns exemples com el Mercado de Productores de Madrid o el festival Mad Cool, ambdós de Mahou, han fet servir els gots reutilitzables. San Miguel també ha aplicat el sistema de retorn del got reutilitzable en moltes de les festes majors i activitats d'oci.

El got reutilitzable és una de les millors opcions pels diversos esdeveniments que organitzen les cerveseres artesanals, ja que moltes d’aquestes tenen en el seu ideari d’empresa la sostenibilitat. De fet, ja hi ha diverses marques com La Virgen, Monasterio o Rosita que utilitzen aquest tipus de gots, ja sigui per la distribució directa com en les col·laboracions que fan en diversos esdeveniments.
I és que més enllà de fer servir el got reutilitzable, el sistema de lloguer o de venda-retorn del got és el que permet que el got reutilitzable segueixi sostenible.

Com funciona aquest model?

Podríem dir que és el sistema de lloguer el que fa sostenible el got reutilitzable. Aquest sistema es basa en fer pagar el got a la primera consumició i quan acabi l'esdeveniment, es retorna el got i es fa la devolució de l'import. Al final, a la persona consumidora no li suposa cap cost econòmic per fer servir el got reutilitzable i alhora es conserva el got per a futurs esdeveniments, després de rentar-lo i emmagatzemar-lo.

És un sistema de lloguer del got i s'ha d'aconseguir fer-ne un bon ús. Per fer-ho, la persona ha de conservar el mateix got durant tot l'esdeveniment, ja que així reduirem costos de rentat. Hi ha diverses maneres per poder esbandir el got entre cada consumició (un exemple serien les màquines H2GO) per no causar cap tipus d'inconvenient per a la persona consumidora.

Es calcula que fent servir aquest sistema podem estalviar molts residus plàstics i la reducció de costos econòmics (neteja, recollida, etc.) i ambientals. Posem pel cas que en un esdeveniment on 500 persones facin tres consumicions de beguda, amb l'ús correcte del got reutilitzable podem estalviar fins a 7,5Kg de residus plàstics (1.500 unitats de gots d'un sol ús).

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.