Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
(+34) 93 837 15 48
<< Tornar

El #gotecofestes redueix a La Mercè un 66% dels residus de les activitats a l'Avinguda Maria Cristina.

09/11/2017

Durant la Festa de la Ràdio de la Mercè, per primera vegada, es va aplicar el sistema del got retornable, tal com es va fer a Gràcia i Sants, on ecofestes també va realitzar la producció i gestió integral dels gots reutilitzables durant l'esdeveniment.

El got personalitzat es va distribuir mitjançant un dipòsit d'un euro a totes les barres de bar de l'avinguda. També es podia trobar als espais de restauració mòbil al carrer, foodtrucks, que hi havia als diferents espais de les festes. En aquest cas, el got reutilitzable va conviure amb el got d'un sol ús, de manera que els usuaris podien triar endur-se la beguda en un tipus de got o un altre. Ecofestes també va instal·lar al recinte diversos punts de recollida del got on els usuaris tenien l'opció de retornar el got brut i recuperar així el dipòsit inicial. Els Gots recuperats foren rentats i emmagatzemats per tancar així el seu cicle.

Durant els tres dies de la festa s'utilitzaren 12.0007 gots, que calculant una mitjana de 2,5 consumicions cadascun, van ajudar a estalviar més de 30.000 gots d'un sol ús, que suposen una reducció de més de 30 kg de plàstics.

Però, amb tot, el resultat més destacable és, segons dades dels serveis de neteja de l'Ajuntament de Barcelona, que la xifra de residus recollits es va reduir considerablement respecte d'altres anys. Concretament, es va recollir un 66% menys de residus de què era habitual.

 

Aquest fet no tan sols redueix costos de neteja sinó que demostra clarament el compliment del nostre objectiu principal, la reducció de residus!

Destacats!

  • Per què és important el plàstic lliure de Bisfenol?

    Per què és important el plàstic lliure de Bisfenol?

    El BPA està present en molts envasos i productes alimentaris. Des del 2017 aquest element està inclòs en la llista de substàncies altament alarmants per ser un disruptor endocrí (avalat per diferents estudis científics), però malgrat això la seva prohibició és mitigada. Davant d’això, tenim opcions de consum per poder evitar aquest element tòxic? Podem identificar aquells productes que portin BPA?

  • Roses se suma al carro de la sostenibilitat!

    Roses se suma al carro de la sostenibilitat!

    Ecofestes farà la Gestió Integral del got reutilitzable durant la Festa Major
pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.