Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

El Mercat Medieval de Vic tornarà a utilitzar el Got Reutilitzable per millorar la seva sostenibilitat

04/12/2017

Ecofestes, amb col·laboració de l'Ajuntament de Vic, aplicarà el sistema de gestió integral dels gots reutilitzables a tots els carrers i espais de la ciutat de Vic durant el Mercat Medieval. Els gots seran distribuïts i recollits a les parades i establiments del mercat del 6 al 12 de desembre mitjançant un petit dipòsit de lloguer recuperable.


Amb l'aplicació del sistema es pretén reduir l'impacte mediambiental del mercat i alhora eliminar part de les deixalles en carrers i places. L'objectiu de la iniciativa és eradicar el got d'un sol ús i llaunes de begudes per apostar pels gots reutilitzables i promocionar-ne el seu ús. Per altre banda, l’ajuntament també prohibirà l’ús de plats no reciclables i de les bosses de plàstic.

Enguany serà el tercer any que Ecofestes aplica la gestió integral en aquest esdeveniment vigatà amb una valoració positiva d'aquesta. En la passada edició es van repartir més de 45.000 gots reutilitzables, dels quals se n'utilitzaren més de 37.000 durant tot el mercat. Més de la meitat, exactament el 58% dels gots, varen ser retornats, rentats i recuperats per a poder-los utilitzar de nou. Aquests mateixos gots tornaran a Vic per ser reutilitzats en aquesta nova edició del mercat.

En l’edició actual, segons estimacions d’Ecofestes, hi ha una previsió d’ús de més de 45.000 gots que, valorant una mitjana d'1,5 usos per got, aconseguiran estalviar com a mínim 70.000 gots d'un sol ús. Aquests gots, amb un pes de 5 gr cadascun, suposen directament un estalvi de 350Kg de residus plàstics durant l’esdeveniment.

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.