Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

Els gots reutilizables d'ecofestes redueixen el residu de 5000 gots d'un sol ús en cada Madrid Productores

25/01/2019

Des de fa un any, en el Mercat de Madrid Productores ha canviat els gots d'un sol ús pels gots reutilitzables d’ecofestes. Amb això, Madrid Alfa Market persegueix el seu objectius d’eliminar els residus dels envasos d'un sol ús del mercat.

Madrid productors se celebra des de 2014 i és un esdeveniment únic que se celebra generalment l'últim cap de setmana de cada mes en l'Escorxador de Madrid. En ell el visitant gaudeix, amb tota la seva família, d'una experiència agradable al mateix temps que descobreix i aprèn sobre consum i hàbits saludables. 
Per ell ja han passat més de 80 mil usuaris i més de 250 productors
que ofereixen exposició, venda i degustació de productes d'alimentació artesans i ecològics de la Comunitat de Madrid. 

El mercat, abans de 2018, generava en cada edició uns 5.000 gots, 3.000 utensilis i 5.000 bosses plàstiques d'un sol ús. A partir de 2018, l'organització va decidir reemplaçar els gots d'un sol ús per reutilitzables, els plats i coberts per biodegradables i va eliminar les bosses de plàstic. En 2019, un any després, l'organització del mercat ha anunciat que s'han aconseguit amb escreix els objectius de sostenibilitat plantejats al gener de 2018, havent-se reduït el 90% de les bosses i utensilis plàstics d'un sol ús.

El got reutilitzable, es gestiona i usa desde les dues barres de bar principals del mercat. L'acceptació del got entre els participants és bona i majoritariament guarden el seu got. Els gots abandonats, només un 15-20% dels distribuïts en una edició, són recollits, rentats i recuperats per l'organització per a poder ser reutilitzats en la següent edició del mercat. Aquest fet permet tancar el cicle del got i evitar generar cap residu.

Parlant amb José Manuel Jurado, director de Mercat de Productors ha assegurat que: “Ens sentim enormement orgullosos de ser pioners en aquest tipus d'iniciatives. Ara tenim aquest any 2019 per a eliminar al cent per cent els utensilis d'un sol ús i continuar fomentant la reutilització i reciclatge en el nostre recinte”.

Amb ell també parlem i valorem l'acceptació del got reutilitzable entre els participants del mercat. La seva resposta ens va sorprendre gratament; “El got ha tingut molt bona acceptació. Els canvis són complicats, però en aquest cas només várem rebre alguna queixa en les primeres edicions. Actualment molts dels participants ens feliciten per la millora i la seva sostenibilitat.”

Donis de ecofestes, encantats amb la iniciativa i amb els seus resultats, només ens queda felicitar a Madrid Alfa Market pel bon treball i compartir la seva experiència amb tots els nostres clients. Esperem que el mercat continuï sent un èxit i un referent de sostenibilitat.

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.