Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

La Pionera: un espai innovador i amb compromís socioambiental

02/07/2018

La Pionera és el nou espai a l'aire lliure que promou la cooperació entre persones i projectes al barri de Poblenou de Barcelona. Un espai d'oportunitats per persones emprenedores i nous projectes d'innovació socioeconòmica. Inclou des de projectes socioempresarials en situació de vulnerabilitat fins a col·lectius que també comencen i innoven com artesans, dissenyadors o artistes.

La Pionera és una iniciativa organitzada per la fundació Formació i Treball amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona. L'espai té una capacitat per incloure fins a 300 iniciatives i projectes que estan en una fase inicial. Alguns dels criteris d'aquests projectes són la proximitat amb el territori, que tinguin voluntat innovadora i de transformació o que incloguin un compromís social, ambiental i comunitari, entre altres.

En matèria ambiental, la Pionera ha instaurat un model de gestió dels residus més sostenible. Compta amb la recollida selectiva de residus i, segons normativa pròpia, s'ha establert la reducció del material plàstic. En aquest sentit, dins l'espai es fa servir el #gotreutilitzable en comptes del got d'un sol ús i la gestió recau a l'empresa Ecofestes.

Aquest envàs s'obté amb el sistema de lloguer, el qual permet generar menys residus i aplicar el principi ecològic de la reutilització. El got es recupera i passa per un procés de rentat industrial que permetrà tornar a reutilitzar els gots per a les pròximes edicions. El got, per tant, és retornable i per fer-ne un correcte ús, s'hauria de reutilitzar-lo durant tot l'esdeveniment. El passat mes de juny, la taxa de recuperació del got ha estat d'un 65%, una dada que s'espera millorar a mesura que el projecte es consolidi.

La Pionera s'ubica al final del Passeig Calvell del barri de Poblenou i durant tot l'estiu obrirà les portes dissabtes i diumenges de 12h a 22h. L'espai es distribueix en 30 expositors de venda i promoció, 7 expositors de gastronomia, un escenari central de cultura viva i dos punts de música al carrer.

 

Més informació a: http://lapionera.barcelona/

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.