Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

Nou espai informatiu sobre ecologisme i sostenibilitat

15/01/2018

Actualment hi ha diverses iniciatives i plans específics encaminats a preservar el medi ambient. Però malgrat els esforços, les dades sobre la situació de l'ecosistema són alarmants: desforestació imparable, augment de les emissions d’efecte hivernacle, contaminació d’aqüífers, illes de residus plàstics en mars i oceans, extinció d’espècies animals, etc.*

Som conscients que gran part d'aquesta contaminació prové del sector productiu, però a escala domèstica i local podem incidir de múltiples formes. Per això, des d'Ecofestes hem impulsat aquest projecte de divulgació i informació dins l'àmbit temàtic de l'ecologisme i la sostenibilitat. Encetem aquest espai per a poder aportar reflexions, consells, dades, anàlisis i eines per prendre consciència de la necessitat de preservar el medi ambient. I en aquest sentit, ens centrarem especialment en la sostenibilitat i com fer possible un progrés que mantingui un equilibri ecològic i social, tot rebutjant models econòmics i d'avenç tecnològic que suposin la degradació del nostre hàbitat.


Esperem que aquest espai sigui del vostre interès i esperem que obri portes a la reflexió i també a la reacció per a poder fer canvis reals en els nostres comportaments i actituds. Una tasca molt ambiciosa, però massa necessària com per renunciar-hi.

 

 

*Algunes de les dades:

- Des de 1990 s'han perdut 129 milions d'hectàrees de bosc a escala mundial, segons dades de la FAO
- Ha augmentat més d'un 15% les emissions de gasos d'efecte hivernacle en els últims 15 anys
- La contaminació dels aqüífers augmenta i un 80% d'aigües residuals dels països de sud es descarreguen sense tractament segons dades de la UNESCO
- El 10% dels residus plàstics mundials van a parar a mars i oceans
- Més de 400 espècies d'éssers vius han desaparegut en l'últim segle
- El 25% de les malalties que afecten l'espècie humana són produïdes per la contaminació del medi ambient segons dades de l'OMS
- S'han comptabilitzat, almenys, 1400 conflictes ambientals molt greus (provocades majoritàriament per transnacionals i petrolieres) a escala mundial, segons dades de l'Atlas de Justícia Ambiental de la UAB
- El 15% de tot el transport marítim europeu i la majoria del transport de substàncies tòxiques a nivell mundial són deixalles, incrementant així els transports de substàncies perilloses des de països del nord cap a països del sud amb escassa o nul·la protecció ambiental, segons dades d'Ecologistes en Acció.

 

Destacats!

  • Kilometroak 2012

    Kilometroak 2012

    Les Ikastoles sempre han tingut una sensibilitat especial cap el medi ambient. Una mostra d'això és el Kilometroak, de des de l'any 2006 que utilitzen els gots reutilitzables d'Ecofestes.
  • La gira d'Alejandro Sanz, per segona vegada amb el got reutilitzable!

    La gira d'Alejandro Sanz, per segona vegada amb el got reutilitzable!

    Amb els gots reutilitzables els concerts d'Alejandro Sanz es redueixen els plàstics d'un sol ús, segons dades de l'organització, en l'anterior gira es van evitar 6,5 tones de plàstics. L'ús dels vasos reutilitzables també ajuda a minimitzar la brutícia, augmentant així la seguretat del recinte (no hi haurà tants residus per terra).
pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.