(+34) 93 837 15 48
<< Tornar

Nou espai informatiu sobre ecologisme i sostenibilitat

15/01/2018

Actualment hi ha diverses iniciatives i plans específics encaminats a preservar el medi ambient. Però malgrat els esforços, les dades sobre la situació de l'ecosistema són alarmants: desforestació imparable, augment de les emissions d’efecte hivernacle, contaminació d’aqüífers, illes de residus plàstics en mars i oceans, extinció d’espècies animals, etc.*

Som conscients que gran part d'aquesta contaminació prové del sector productiu, però a escala domèstica i local podem incidir de múltiples formes. Per això, des d'Ecofestes hem impulsat aquest projecte de divulgació i informació dins l'àmbit temàtic de l'ecologisme i la sostenibilitat. Encetem aquest espai per a poder aportar reflexions, consells, dades, anàlisis i eines per prendre consciència de la necessitat de preservar el medi ambient. I en aquest sentit, ens centrarem especialment en la sostenibilitat i com fer possible un progrés que mantingui un equilibri ecològic i social, tot rebutjant models econòmics i d'avenç tecnològic que suposin la degradació del nostre hàbitat.


Esperem que aquest espai sigui del vostre interès i esperem que obri portes a la reflexió i també a la reacció per a poder fer canvis reals en els nostres comportaments i actituds. Una tasca molt ambiciosa, però massa necessària com per renunciar-hi.

 

 

*Algunes de les dades:

- Des de 1990 s'han perdut 129 milions d'hectàrees de bosc a escala mundial, segons dades de la FAO
- Ha augmentat més d'un 15% les emissions de gasos d'efecte hivernacle en els últims 15 anys
- La contaminació dels aqüífers augmenta i un 80% d'aigües residuals dels països de sud es descarreguen sense tractament segons dades de la UNESCO
- El 10% dels residus plàstics mundials van a parar a mars i oceans
- Més de 400 espècies d'éssers vius han desaparegut en l'últim segle
- El 25% de les malalties que afecten l'espècie humana són produïdes per la contaminació del medi ambient segons dades de l'OMS
- S'han comptabilitzat, almenys, 1400 conflictes ambientals molt greus (provocades majoritàriament per transnacionals i petrolieres) a escala mundial, segons dades de l'Atlas de Justícia Ambiental de la UAB
- El 15% de tot el transport marítim europeu i la majoria del transport de substàncies tòxiques a nivell mundial són deixalles, incrementant així els transports de substàncies perilloses des de països del nord cap a països del sud amb escassa o nul·la protecció ambiental, segons dades d'Ecologistes en Acció.

 

Destacats!

  • Per què és important el plàstic lliure de Bisfenol?

    Per què és important el plàstic lliure de Bisfenol?

    El BPA està present en molts envasos i productes alimentaris. Des del 2017 aquest element està inclòs en la llista de substàncies altament alarmants per ser un disruptor endocrí (avalat per diferents estudis científics), però malgrat això la seva prohibició és mitigada. Davant d’això, tenim opcions de consum per poder evitar aquest element tòxic? Podem identificar aquells productes que portin BPA?

  • El Mercat Medieval de Vic tornarà a utilitzar el Got Reutilitzable per millorar la seva sostenibilitat

    El Mercat Medieval de Vic tornarà a utilitzar el Got Reutilitzable per millorar la seva sostenibilitat

    En l’edició actual, segons estimacions d’Ecofestes, té una previsió d’ús de 45.000 gots Reutilitzables que, valorant una mitjana d'1,5 usos per got, aconseguiran estalviar 70.000 gots d'un sol ús, suposant un estalvi mínim de 350Kg de residus plàstics.
pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.