Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

Oceanogràfic fa un pas més cap a la sostenibilitat

28/07/2020

Oceanogràfic ha arrencat aquest estiu amb una nova proposta mediambiental. A partir del 8 de juliol, es podran adquirir gots reutilitzables a 12 punts de restauració dins del parc. Es podran adquirir pagant un 1€ de dipòsit en concepte de fiança. Després de donar-li ús i reutilitzar-lo tantes vegades com faci falta, la persona usuària podrà optar a quedar-se el got de record o podrà retornar-lo als punts de retorn establerts i recuperar la fiança inicial.

Es calcula que amb aquest model es pot estalviar més del 80% dels residus plàstics, a més de fomentar la reutilització. D’aquesta manera es redueix notablement l’impacte ambiental, ja sigui en l’abandó de residus plàstics en el medi com en l’impacte que comporta la fabricació constant de gots. També es redueix la despesa econòmica en la gestió de residus (neteja, canons residus, etc.), ja que l’ús d’envasos reutilitzables vers els d’un sol ús contribueix a tenir espais més nets i més segurs. De fet, amb cada nou cicle o nou ús d'aquest got, es disminuiran els costos ambientals que es deriven de la seva fabricació (plàstic per ús, CO2, etc.). Així doncs, com més usos li donem al got, més sostenible és el sistema.

Per començar, Oceanogràfic té disponibles 5.o40 gots de 40cl i 5.100 de 50cl per abastir la demanda que es pugui generar aquest principi d’estiu. Caldrà veure quina és la taxa de retorn i com serà l’activitat del parc en l’actual context, per saber l’acceptació de la iniciativa.

Màximes mesures de seguretat per fer efectiva la reutilització

Ecofestes serà l’empresa que s’encarregarà de fer la gestió bàsica del got per tal de fer possible la seva reutilització amb el seu servei de rentat. La higienització i desinfecció d'utensilis d'ús alimentari per mitjà del rentat és una pràctica segura i que cal potenciar per tenir cura també del nostre medi ambient.

En aquest sentit, el servei de rentat que ofereix Ecofestes compleix totes les normatives d'higienització d'envasos per a ús alimentari:
- El material se sotmet a remull amb desinfectant abans de cada rentada.
- El rentat i l’esbandit es realitzen a una temperatura superior als 80º
- Tot seguit, els utensilis passen per l’assecat i encaixat de forma immediata.
- Realitzem controls de qualitat a cada rentada i controls microbiològic periòdicament.
- Implantació de procediment de neteja a les instal·lacions i bones pràctiques d’higiene del personal laboral.

Per altra banda, també s’han implementat mesures addicionals amb la COVID-19, com  l’ús de guants i mascaretes del personal laboral i desinfecció periòdica de totes les superfícies de venda i retorn del got.

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.