(+34) 93 837 15 48
<< Tornar

Segon any d'ús del got reutilitzable a les guinguetes de platja de Barcelona

26/07/2019
Les platges són uns espais naturals on es concentren gran nombre de persones en l'època d'estiu. Aquest fet fa que aquest entorn natural sigui fràgil i vulnerable, ja que la realització de certes activitats provoquen el deteriorament de la qualitat de les aigües, els fons marins i, per tant, de l'hàbitat de nombrosos organismes marins.

Molts dels residus que es generen a les platges no són biodegradables i suposen un gran risc per a la flora i la fauna marines i, en conseqüència, per als éssers humans. Les recollides de residus que s'activen cada estiu per part d'organitzacions ecologistes, ens exemplifiquen el tipus de residus que hi sol haver: burilles de cigar, envasos d'un sol ús, embolcalls de caramels, canyetes, bosses de plàstic, etc. Així doncs cal reforçar molt la conscienciació ecològica en aquests entorns perquè l'impacte ambiental sigui lleu i en aquest sentit l'Ajuntament de Barcelona fa uns anys que ha implementat l'estratègia de #ResiduZero a les seves platges.


Ús de gots reutilitzables a les guinguetes de platja


L'estratègia Residu Zero, "el millor residu és el que no es genera", es basa en la “prevenció, la reducció de la generació de residus, la reutilització i la recollida selectiva”, segons detalla el programa de l’Ajuntament de Barcelona. En aquest sentit, una de les mesures que des de l'any passat s'està duent a terme, és l'ús del got reutilitzable a les guinguetes de platja.

El front litoral barceloní compta amb 4,5 quilòmetres de platges urbanes, que s'estenen des de la platja de Sant Sebastià fins a la zona de banys del Fòrum. En aquestes, enguany, s'hi ubiquen 15 guinguetes de platja que són les que han col·laborat a implementar l'estratègia de Residu Zero de l'Ajuntament. L'objectiu és erradicar el got d'un sol ús amb els gots reutilitzables i assolir la seva màxima reutilització.

El got reutilitzable, amb disseny propi de cada local, funciona amb un dipòsit previ d'un euro. El got és retornable i, d'aquesta manera, es recupera el dipòsit inicial. Aquest sistema de lloguer, sense despesa final pel públic, aconsegueix dotar de valor el got per evitar el seu abandonament i així reduir l'impacte ecològic i les deixalles. A l’agost de l’any passat, la mitjana de la taxa de retorn del got en les guinguetes on Ecofestes hi va col·laborar va ser del 44%.

Amb el got reutilitzable s'evita el residu de plàstic d'un sol ús i es contribueix a reduir la petjada ecològica. La clau de la sostenibilitat del sistema és la reutilització del got i per fer-ho, Ecofestes ofereix a les guinguetes interessades, el servei de rentat industrial del got reutilitzable per a poder donar molts més usos al got. O dit d’un a altra manera i amb un exemple molt il·lustratiu, el rentat va permetre que a l’agost de l’any passat la guingueta de BeGay ajudés a reduir més de 51Kg de plàstic d’un sol ús a la platja de la Mar Bella.

Més informació: http://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2018/06/180626-NP-Platges-i-residusok.pdf

Destacats!

  • La sostenibilitat també es pot aplicar de portes endins

    La sostenibilitat també es pot aplicar de portes endins

    L'Ajuntament de Barcelona aposta la sostenibilitat fins als tallers de preparació de la cavalcada de reis de la ciutat ubicats al recinte de la Fira de Barcelona
  • Sant Narcís, Girona 2012

    Sant Narcís, Girona 2012

    Fins el dia 4 de Novembre Girona gaudirà de les Fires de Sant Narcís, sense cap mena de dubte, una de les festes més esperades del calendari festiu català i a Ecofestes tenim la satisfacció d’aportar-hi els 80.000 gots que s’utilitzaran en els concerts que es faran durant tots aquests dies a la Devesa.
pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.