Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

Vic torna a apostar pel got reutilitzable al Mercat medieval

04/12/2018

El Mercat Medieval de Vic aplica el Got Reutilitzable com a mesura per millorar la sostenibilitat de l'esdeveniment des de les darreres quatre edicions. En el Mercat, que se celebrarà del 6 al 9 de desembre de 2018 pels carrers del barri antic de la ciutat, es repartiran més de 70.000 gots reutilitzables a les més de 40 parades que serveixen begudes.

Enguany és el quart any que Ecofestes aplica la gestió integral en aquest esdeveniment amb una valoració positiva de totes les edicions anteriors. En la passada edició es van repartir més de 75.000 gots reutilitzables, dels quals se n'utilitzaren més de 60.325 durant tots de mercat. Més de la meitat, exactament el 61% dels gots, varen ser retornats, rentats i recuperats per a poder-los utilitzar en la pròxima edició del mercat.

La xifra de la recuperació de got cada any ha augmentat. Respecte a l'edició del 2016 l'augment ha estat d'un 3%, fet que suposa la millor en l'acceptació del seu ús per part dels assistents però, alhora la millora dels resultats de sostenibilitat obtinguts i la reducció de la necessitat de fabricació de gots nous per a noves edicions.

Aquest projecte respon a la iniciativa de l'Ajuntament de Vic que obliga a tots els paradistes a l'ús del got reutilitzable per tal de minimitzar els residus generats i mantenir la ciutat neta i segura per als visitants. Per fer-ho possible Ecofestes, amb col·laboració amb l'Ajuntament de Vic, aplicarà el sistema integral del got on s'inclou el repartiment i la recollida de got brut a les parades durant tot el mercat perquè no es quedi mai ningú sense got.

El got es distribuirà als assistents des de les parades mitjançant el sistema de lloguer per dipòsit retornable. És a dir, Amb la demanda de begudes, l'assistent abonarà un euro per a cada got que podra recuperar íntegrament amb la devolució del got brut a la mateixa parada o a qualsevol.

L'objectiu, la sostenibilitat, a Vic s'aconsegueix amb escreix:
L'estimació de reducció és de 350 kg de residus i de 300 kg de plàstic de la fabricació de nous gots

En el mercat d'enguany s'utilitzaran més de 60.000 gots que, valorats segons una mitjana d'1,7 usos per got, faran estalviar a Vic uns 102.000 gots d'un sol ús, segons estimacions fetes per Ecofestes. Aquests gots, amb un pes de 5 gr, suposen 510 kg de residus plàstics.

La desaparició del residu del got d'un sol ús evita l'acumulació excessiva de plàstics en papereres, contenidors i, sobretot, al terra de carrers i places. Fet que ajuda a minimitzar la despesa de neteja i a millorar la imatge i seguretat oferta als visitants.

La reiteració de l'aplicació del sistema de gestió Integral també fa possible un nou estalvi ecològic: la fabricació de gots reutilitzables. L'aprofitament de gots de les edicions anteriors permet minimitzar la fabricació de nous gots per a cada edició. Enguany l'estalvi previst ha estat de 10.000 gots que suposen la reducció de 300 Kg de matèria primera, de plàstic nou.

Des d'ecofestes i l'Ajuntament de Vic continuarem treballant conjuntament per oferir un bon servei, però sobretot, perquè entre tots puguem fer un mercat cada cop més sostenible.

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.