Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

Festes de fi de curs, més sostenibles amb got reutilitzable

18/06/2019

Aquesta setmana s'acaba el curs 2018/2019 i moltes escoles i associacions de famílies d'alumnes han optat per fer servir gots reutilitzables en les seves festes de fi de curs. Aquesta opció permet que aquests esdeveniments sigui més sostenibles, ja que eviten els residus de plàstic d'un sol ús i contribueixen a la reutilització dels envasos i utensilis.

De fet, la reutilització és un pilar fonamental en l’educació ambiental per promoure la sostenibilitat. La xarxa XESC (Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya) ho inclou i especifica molt bé en el seu manual de bones pràctiques en l’acció educativa. I en aquest sentit, els esdeveniments organitzats per tota la comunitat educativa han de tenir la mateixa coherència i incloure aquests criteris de sostenibilitat.

Per posar un exemple, a l'Escola Provençals aprofiten la festa de fi de curs per poder fer també educació ambiental. Enguany, es farà recollida selectiva amb bosses dels diversos colors dels contenidors per tal d'assolir el 100% de reciclatge i s'utilitzaran gots reutilitzables. Per promoure el seu ús, l'AFA dels Provençals obsequiarà a totes les persones que portin got reutilitzable amb una pinça Clip-Cup per poder-se'l penjar i facilitar la reutilització del mateix got en l’esdeveniment.

Ja són moltes les escoles que han pres aquesta iniciativa i cada any s'hi sumen més. Algunes escoles no en venen ni en tenen de propis, sinó que animen a la gent a dur-ne de casa. Altres, com el cas de l'AFA Escola de les Aigües, fan servir també el sistema de lloguer que permet recuperar els gots per poder-los reutilitzar en posteriors esdeveniments i evitar, així, la compra de gots nous.

Bon tancament de curs i inici d'estiu!

Destacats!

  • La 5a edició del Madcool amb gots reutilitzables

    La 5a edició del Madcool amb gots reutilitzables

    Mad Cool Festival la seva 5º edició amb els nostres gots de plàstic reutilitzables.

  • Els gots d'Ecofestes, presents a la festa Major de Lleida

    Els gots d'Ecofestes, presents a la festa Major de Lleida


    Durant la Festa major, s'utilitzaran els gots reutilitzables, que es trobaran repartits a les diferents barres i espais de la celebració. Amb el sistema del got reutilitzable, es redueix la generació de plàstics i gran part dels residus que acaben al carrer, per tant, reduïm la nostra petjada ecològica i els costos de la gestió de residus.

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.