Utilizamos cookies propias y de terceros Més informació Acceptar
<< Tornar

La Festa Major de Sant Cugat serà més sostenible amb la Gestió Integral d'Ecofestes!

28/06/2018

Aquest cap de setmana, Ecofestes es desplaça a Sant Cugat on durant tota la Festa Major s'aplicarà el servei de Gestió Integral del Got Reutilitzable. L'Ajuntament ha contractat aquest servei per fer arribar els envasos reutilitzables a tots els espais i actes amb l'objectiu de reduir residus, evitar l'impacte d'aquests en el recinte i minimitzar la gestió de neteja i recollida.


L'Ajuntament ha repetit l'experiència i enguany s'han implementat accions per tal de millorar els bons resultats aconseguits en la passada edició.

Penseu que...
Segons estimacions d'Ecofestes, cada participant en un acte realitza de mitjana entre 2 i 3 consumicions. Aquestes, realitzades en got d'un sol ús, suposen entre 10-15 gr de residus plàstics per persona. Si cada persona participa en 2 actes, durant 3 dies el residu passa a ser de 60-90 gr i... Quantes persones assisteixen a cada acte? Multiplica!!

La reducció de residus i de la deixalla als recintes és, clarament, una gran millora tant per l'Ajuntament –com a gestor de les festes–, com per a les persones participants de la festa.

 

En què consisteix el servei de Gestió Integral?
El servei de Gestió Integral vetlla per un bon funcionament i per a aconseguir el màxim rendiment del sistema de lloguer dels gots reutilitzables durant totes les festes. S'analitza el tipus d'esdeveniment i es busca la millor solució per a cada cas.

Partint de l'aplicació del sistema de lloguer del got amb el seu retorn, responsables d'Ecofestes i de l'Ajuntament han estudiat la millor solució per facilitar la distribució i recollida del got entre les persones assistents. L'objectiu és fer arribar el got a tothom i, el més important, recuperar els màxims gots bruts possibles. Gots que després de ser rentats, tancaran el seu cicle perquè podran ser novament reutilitzats.

En l'edició d'enguany a Sant Cugat, Ecofestes distribuirà caixes de gots reutilitzables a totes les barres, bars i food trucks dels recintes, des d'on els assistents podran adquirir el got. La recollida es realitzarà des dels dos punts Ecofestes ubicats als recintes principals: un al Parc Central i l'altre a la plaça Barcelona. Des d'aquests dos punts també es farà difusió del sistema i dels avantatges que suposa pel medi ambient.
En les zones on no hi ha punt Ecofestes, la recollida del got brut es farà a les barres o als establiments propers.

 

Els #gotsecofestes poden tenir més de 100 vides: utilitza'ls i retorna’ls!
A Sant Cugat, el got reutilitzable emprat durant la festa Major és el got genèric d'Ecofestes. Amb l'ús d'aquest model de disseny genèric millorem la sostenibilitat de l'esdeveniment, ja que el nombre de gots recuperats en aquests casos sempre és més gran que en els esdeveniments on s'utilitzen gots amb un disseny específic. Cada got recuperat podrà tornar a ser reutilitzat.

El got el podeu adquirir a qualsevol barra o establiment per un dipòsit en concepte de lloguer. Abans de marxar, el podreu retornar als punts Ecofestes o, en cas de no haver-n'hi cap a la zona, a les mateixes barres, recuperant la major part del dipòsit.

Destacats!

pressupost de gots per a esdeveniments
Us podem assessorar per calcular quantitat de gots que necessiteu i quins models s’adapten millor al vostre esdeveniment.